Skolrodd och roddskola

10 JUN 2010 10:00
Maj var en intensiv roddmånad för skolorna Hersby, Gångsätra och Torsvik högstadie. Och för instruktörerna.
  • Skapad: 10 JUN 2010 10:00

Omväxlande friluftsdagar och breddidrottsprogramelever som då förutom att prova på också skall få en liten orientering om rodd som sport och tävlingsidrott. Totalt ca 80 elever och sammanlagt 6 halvdagar och en heldag. Instruktörerna som gjorde jobbet var Janne Cederlund, Richard Chaba, Lasse Hallén, Göran Odin och Gustav Rennerfelt. Resultatet var högst varierande. De roddlag som hade bäst disciplin lyckades bäst, ofta var det flicklag.

Roddskola för vuxna fem kvällar handlade det om på tisdag- och torsdagkvällar samlade totalt ca 6-7 elever som hade svårt att prioritera varför det inte blev en sammanhållen kurs utan drog ut på tiden, för somliga inte avslutad ännu. Men några begåvningar har vi funnit som vi gärna hälsar välkomna till klubben och fortsatt rodd.

Skribent: Lasse Hallén