Till innehållet Logga in
Sidans topplogga

Kom och träna med oss: Prova på Rodd!

Som medlem i klubben får man givetvis ta med sina vänner på prova-på men om klubben arrangerar större prova-på så tar vi en avgift. Första gången tar tid och ses som en introduktion, vi rekommenderar att gå en nybörjarkurs för att få grunderna i rodd.

Prova på kostar 400 kr/person och vill man bli medlem tar vi inte betalt. Vi kan ta emot grupper stora grupper under olika former. Vi kan också ta emot företag, se under företagsrodd.

Kontakta oss info@lidingoroddklubb.se för prova-på och kurser för nybörjare.

Foto: Madeleine Sjöborg

Rodd är en sport där du tränar hela kroppen: Benen gör det mesta av jobbet men även en stark core är a och o för att hålla dig stabil. Koordinationen får sig en utmaning  i början då det är lite klurigt, och det gäller att ha tålamod med sig själv och andra! När man har fått tekniken rätt så spenderar roddaren mycket tid i gymmet och med konditionsträning för att bli fysiskt stark och uthållig i båten. 

De tre huvuddelarna i rodd:

Koordination (och balans!)

Styrka (starka ben!)

Uthållighet (man kan ro lugnt och långt, eller kort och snabbt.. eller..)

Rodd är en livsstil som passar både motionärer och de som verkligen satsar på tävling. Till ett roddpass kommer du som du är och går därifrån lite bättre. Samtidigt får du vara ute på vackra Kyrkviken när du tränar. Rodd är för alla.

På Lidingö roddklubb kan du nu prova rodd i antingen stabil lagbåt eller singel. Vi har träning flera gånger per vecka och ror ut på havet på långturer under sommaren. Vi har ett 30-tal båtar, allt från singlar till åttor, smala båtar för lugna förhållanden och stabila kustbåtar som tål höga vågor. Det finns båtar som passar för alla!

Rodd

NybörjarkursFortsättningskursRoddlägerMedlemsroddUngdomsroddFöretagsrodd65+Rodd i stockholmsområdetKlassningssystemTrafikreglerLångtursreglementeFilmer nybörjarkursen
Ett experimentellt bygge [-] Om personuppgifter
info@lidingoroddklubb.se