Till innehållet Logga in
Sidans topplogga

Nyhetsbrev juni

Och plötsligt är det sommar. Vi är i gång med olika kurser, medlemsrodd och långfärder och vi njuter för fullt. Sommaren i Sverige är något alldeles särskilt, och den långa vintern är snabbt glömd.

Härmed får ni en liten översikt över vad som händer i klubben och vilka aktiviteter som kommer att äga rum under sommaren.

Medlemsrodd

Medlemsrodden är en aktivitet som lockar många. Det är riktigt kul! På grund av att vi blir fler i klubben ska vi försöka ha medlemsrodden lite mer organiserad. Vi vill gärna att alla som har roddnivå 2 och högre anmäler sig för att leda ett medlemsroddstillfälle, nu i sommar eller till hösten. Helst bör det finnas två ledare för varje tillfälle. För att få en överblick i förväg ber vi er som tänker delta i medlemsrodden att anmäla er senast kvällen innan på hemsidan, så att ledarna kan dela in er på bästa sätt. Det är också viktigt att komma i tid för att underlätta för alla. https://www.lidingoroddklubb.se/kommande

Öppen Rodd över sommaren

Vi ska ha öppen rodd under sommarlovet. Vi träffas på måndagskvällar och ror tillsammans. Om ni vill kan vi tända grillen efteråt, och de som är hungriga kan ta med sin mat till grillningen så att vi kan sitta tillsammans en liten stund efter träningen. Håll koll i whatsappgruppen: https://chat.whatsapp.com/DXKUWEIqqto59ocApTHCoB

Avslutning av alla kurser

Vi ska ha sommarfest den 17 juni på kvällen. Roddkurserna har avslutning och alla medlemmar är välkomna. Vi fixar lite mat så kan vi sitta, äta och prata en stund.

Familjedag

Kom med hela familjen till klubben, kanske blir era barn (äldre än 10) också intresserade av rodd. Även här finns möjlighet att prova på. Vi skulle vara tacksamma om någon kan tänka sig att baka en kaka, så att vi har lite fika till våra gäster. Tänkt idé från kl 16:00- 18:00 för rodd och grill eller fika efteråt men kan ändras med vädret. Håll koll i whatsapp och anmäl gärna! https://www.lidingoroddklubb.se/bokning/5355

Roddläger

Snart börjar sommarens första roddläger. Det finns fortfarande några lediga platser, och om ni har barn äldre än 10 som inte vet vad de ska göra på sommarlovet, så är de självklart välkomna till klubben för att delta i ett av våra roddläger. Det är kul att vara ute och man träffar nya kompisar. För mer info, kolla hemsidan här: https://www.lidingoroddklubb.se/roddlager

Farstarodden

Som varje år är det dags för Farstarodden igen. Helgen den 15-16 juni går den av stapeln. Vi skickar funktionärer även i år (tack till dem som ställer upp), men alla andra kan också åka ut till Farsta och titta på tävlingarna. https://www.rodd.se/ostra-roddistriktsforbundet/farstarodden/farstarodden-2024

Tillfälle att gå från klass 1 till klass 2

På onsdag nästa vecka, den 12 juni, har ni möjlighet att gå från roddnivå 1 till roddnivå 2. Det är intressant för dem som vill ro självständigt över sommaren och kan också vara bra att repetera sina kunskaper. Anmäl på länk: https://www.lidingoroddklubb.se/bokning/5356

Möjlighet företagsrodd

Visste ni att ni som medlemmar kan boka företagsrodd i klubben till specialpris? Kanske vill ni visa era kollegor vad ni håller på med på fritiden, eller så har ni behov av en bra teambuilding för ert företag. Kontakta oss gärna angående tid och prisförslag.

Vogalonga 2024

Tillsammans med Göteborgs Roddförening åkte några av oss till Venedig för att ro årets Vogalonga. 2000 båtar och 7500 människor tog sig runt och genom Venedig på en 30 km lång tur, där endast båtar utan motorer var tillåtna. Sååååå kul!!! Man fick en helt annan upplevelse av staden, och att ro på Canale Grande var sensationellt. Det var ett så fantastiskt äventyr, och vi som var med kan starkt rekommendera att åka om möjligheten skulle komma nästa år igen.

Nationaldagsrodd till Nacka

21 roddare träffades klockan 7.00 på nationaldagen och rodde iväg i två kustfyror, två inriggare med flaggorna på topp och en kustsingel till Skepparholmen i Nacka för att äta frukost. Nu tredje året i rad- det är tradition!

Det blev en lugn tur ut och lite busigare vatten hem med ett avslut tillsammans med Ruderverein für Kirchboot- und Wanderrouten som kom i sin supersnygga kyrkbåt med 16 roddare från Oldenburg.

Klubbemblem och klubblogo

Klubben växer så det knakar och det är dags att få till lite fina klubbkläder som vi kan ha på träning och tävling. Vi vill gärna få in förslag på vad för slags kläder som kan vara intressant att göra samt design för tröjor, kepsar, byxor och annat som kan vara kul att ha. Vi vill gärna ha in ditt förslag innan 15e juli för att kunna trycka upp till hösten. Skicka in till info@lidingoroddklubb.se . När förslagen är inne kommer vi att utse en vinnare!

Faddrar till båtarna

Håll utkik, vi ska göra så att alla båtar får en fadder så de blir bra omhändertagna, man kan vara fadder för en båt eller flera. Kanske kan vi få till några roddgrupper samtidigt som kan träna mer regelbundet tillsammans.

Nu önskar vi er alla en härlig sommar med soligt väder och massor av rodd. Vi hoppas att vi ses snart igen på klubben!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 2024-06-06
Ett experimentellt bygge [-] Om personuppgifter
info@lidingoroddklubb.se