Öppna klubbmästerskap 10/10

12 OKT 2009 21:51
I lördags hade vi klubbmästerskap på Kyrkviken. Samtidigt gick Leksand Rowing Race av stapeln där en LRK-roddare var med.
  • Skapad: 12 OKT 2009 21:51

Vädret var nästan osannolikt bra, efter allt blåsande i oktober. Hela dagen alldeles vindstilla och varm, skön sol.

Klubbmästare i 4+ blev Föreningen gamla Lundsbergare. Med 1 Elise Killander, 2 Bibbi Hamrin, 3 Michael Cewers, 4 Fredrik Holmstrand och cox Gustav Rennerfelt. De rodde båten Sköld.

LRK kom 1 ½ båtlängd efter, något mindre i det andra loppet. Vår 4+ roddes av 1 Richard Chaba, 2 Chasandra Pintscher, 3 Angela Hallaschka, 4 Pieternel Owerveel och cox Lasse Hallén. Båt Abata.

Klubbmästare i 2x mixed blev Lidingö roddklubb med 1 Richard Chaba och 2 Angela Hallaschka. Båt Spåret. FGL rodde båten Terror med 1 Bibbi Hamrin och 2 Gustav Rennerfelt. 2x mix roddes endast i ett avgörande lopp.

Foto: Sander Pronk

I Leksand Rowing Race rodde jag, Anders, i singel. Det var totalt tjugofyra båtar med. Två åttor, en fyra med styrman, fem scullerfyror, tretton dubblar och tre singlar.

Båtarna gick iväg i tre starter, singlarna sist. Vi hade en jämn start där Christian Hilbig från ARF dock tydligt tog greppet. Jag och Josefin Berglund låg jämsides. Innan första kurvan hade jag gått om Josefin och tack vare en bra kurs i kurvan kunde jag enda gången i loppet nästan gå upp jämsides med Christian (han kom nitton sekunder före mig i mål). Försökte dra på då, syns som andra toppen i hastighetskurvan nedan, gissar att jag ville lägga mig före, men misslyckades alltså.

Sackade nog lite onödigt mycket i andra halvan av loppet. Puckeln efter "13" var förbi bryggan och jag blev även påhejad där av fyrorna som kom tillbaka från målet. Sedan hade jag inte koll på att jag nästan var framme så jag missade att dra igång en långspurt. Istället blev det en kort spurt sista meterna och i mål hade jag inte alls tagit ut mig, trots att det var ordentligt jobbigt långa stunder under loppet. Lite fånigt.

Min färdväg i Österdalälven från starten i Insjön till målet nedanför Leksands kyrka blev 7,6 km lång. Tiden 35:38 på vindstilla och försumbart (upplevde jag det som) strömt vatten.