Lyckad roddskola

20 JUN 2009 18:00
I början av juni höll klubben en roddskola för ungdomar mellan 12-15 år som ville lära sig roddens ädla konst.
8 tappra elever dök troget upp varje morgon för att gemensamt äta en stadig frukost för att orka med
dagens äventyr.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:26

Första dagen började med lite information om sjövett, förhållningssätt och roddteknik. Alla fick prova ro i en roddmaskin. Sedan var det "learning by doing" som gällde resten av dagarna.

Våra "tjockisar" som de lite stabilare båtarna heter, plockades fram och ungdomarna begav sig ut på vattnet för att prova sina roddvingar. Även en inriggad fyra lyftes fram och alla glada barn fick känna på hur lagarbetet i rodd fungerar.

Ett schema var lagt där det gjorts plats för både rodd och andra aktiviteter men eleverna ville ro båda passen. Dagen flög förbi och snart var det dags att gå hem. Andra dagen började som den första med frukostsamling och sedan direkt ut i båtarna igen.

Vissa rodde som om de aldrig gjort annat medan andra behövde lite mer tid för att vänja sig vid båtarna, men på det stora hela var skaran duktig och rolig att jobba med. För att inte trötta ut oss med all rodd tog vi den eftermiddagen en liten paus och målade kepsar under ledning av Pieternell. Då upptäckte jag att vi inte bara hade roddtalanger med oss utan även riktiga konstnärer!

Under tredje dagen plockades en singelsculler fram för att alla som ville skulle få prova på hur det är att sitta i en sån. Spännande och lite läskigt tyckte många.

Roddskolan avslutades med att hela gänget plockade fram roddbåtarna och begav sig iväg till Hustegaholm för att äta lunch och bara latcha runt lite.

Vädret under veckan började lite skakigt med en del blåst men avslutades med strålande sol och ett dopp av Brandon som vågade sig på att ro i en scullersingel. Kan ett sommarlov börja bättre än med ett dopp? Det tror jag faktiskt inte!

Vid pennan:
Chasandra Pintscher