Till innehållet Logga in
Sidans topplogga

Nyhetsbrev maj

Äntligen är våren här på riktigt, och vi är ute och tränar på vattnet. Det är bara att hänga med när det finns ledare på plats!

Öppet hus, 20 april

Den 20 april hade vi öppet hus. Klubben var väl förberedd, städad och snyggad till, men vädret var verkligen inte på vår sida. Det var kallt och snöigt, vilket tyvärr hindrade många potentiella nya medlemmar från att hitta till oss. Trots det var stämningen god, och det var roligt att äntligen komma igång efter den långa vintern. Det blev mer av en uppstartsfest för oss med korv, kaffe och kaka. Tack till alla som bidrog till dagen!

Fixardagarna, 13-14 april

Tack till alla som hjälpte till på fixardagarna! Mycket fix finns kvar med klubbens båtar och åror så det kommer att komma nya båtfixardagar! Det går alltid att åka till klubben och fixa lite när det passar men vill man ha betalt för sina arbetsdagar tar man kontakt via info@lidingoroddklubb.se och frågar vad man kan göra. Det är ca 4 timmars jobb/ arbetsdag som ger 300 kr/arbetsdag tillbaka.

Svara på vår enkät

Lidingö roddklubb vill bli ännu bättre och frågar våra medlemmar några frågor om vår verksamhet. Det tar inte många minuter att svara: https://forms.gle/gmWgc4UMAgQa7NpM9

Öppen rodd

Medlemsrodden kommer att vara på lördagar, kl. 10. Se mer i kalendern: https://www.lidingoroddklubb.se/kommande

Kurser i vår, måndagar och torsdagar 18.30-21.00

Våra kurser är igång med 22 deltagare. Alla är välkomna att hjälpa till på nybörjarkursen som roddare. Vill man hjälpa till som cox så tar man kontakt med Anna eller Madeleine som håller i kurserna.

Vi rekommenderar alla våra roddare på alla nivåer att gå fortsättningskursen! Kursen är individuell och man får tips och övningar vid varje pass utifrån kunskapsnivå och mål. Vi kommer också se till att vi får tränare från andra klubbar så att alla deltagare får stor nytta av kursen. Singel, dubbel, lagbåt- det beror helt på ambition.

Roddteknik behöver vi alla för att orka, inte skada oss och för att det är superkul att kunna ro bra! Och man kommer då alltid kunna hälsa på vilken klubb som helst, i hela världen! Kom med på ett pass eller flera! https://www.lidingoroddklubb.se/fortsattningskurs

Bidrag

Klubben har även i år fått ett bidrag från kommunen för vår ungdomsverksamhet som ska gå till ledararvode och utrustning så som båtar och åror. Det finns också stöd från roddförbundet i år som ska sökas för ledare och utrustning för ungdomsverksamheten och 65+ gruppen. Vi hoppas också som förra året att få låna Förbundets kustdubblar, vi har ansökt om slutet av maj, början av juni och passar då på att bjuda in skolklasser (från åk 7) och gör mer kustrodd.

Dessutom så har nu klubben fått bidrag från RF-SISU till att köpa en Concept2 träningscykel för 65+ verksamheten, kom till klubben och prova den!

Nya båtar

En fyra har köpts in från Stockholmspolisens roddsektion, den är nu scullerriggad men det finns även riggar för enkelåra till. Vi kommer att börja med scullerrodd och rigga om den lagom tills att fortsättningskursen ska ro enkelåra. Denna fyra är till för att kunna gå ut utan cox, båten är också äldre vilket gör att vi hoppas kunna lägga den i kategori 3- för självständiga roddare som kan ro i smal båt.

Också en singel har köpts in från samma klubb, vilket gör att vi nu har tre singlar i samma märke- det underlättar när vi är många på vattnet så vi inte behöver fightas om båtarna! Samtidigt såldes en singel som inte har använts så mycket då den var för tunga roddare.

65+ verksamhet

Gruppen fortsätter att träna på torsdagar kl. 10 och har börjat träna på vattnet. Häng gärna med då det alltid är bra med fler som kan hjälpa till med tunga lyft m.m.!

Roddläger

Sommarens roligaste händelse är förstås vårt roddläger för barn. 14-18 juni och vecka 33 är det full fart på klubben med ett härligt och glatt gäng. https://www.lidingoroddklubb.se/roddlager Anmälan är öppen, skynda er att anmäla!

Ungdomsträning

Så snart som det är 14 grader i vattnet så sätter vi i gång vår ungdomsträning. Håll utkik efter mer information! Roddsugna ungdomar är givetvis välkomna att ro tillsammans med vuxna på öppen rodd. https://www.lidingoroddklubb.se/ungdomsrodd

Kallt vatten

Om ni ger er ut på egen hand, tänk på att vattnet fortfarande är mycket kallt och att det inte är tillåtet att ro singel utan följebåt. Detta gäller även för kustsinglar i klassning 1 och 2.

https://www.lidingoroddklubb.se/pdf/209-sa_kerhet.pdf

Långtur, tävling, morgonrodd

Snart kommer vi att börja med olika långturer. Om ni har lust och tid att ro lite längre med oss, håll utkik efter information om långturerna på vår hemsida och i vår Lidingö roddklubb-chatt:
https://chat.whatsapp.com/DXKUWEIqqto59ocApTHCoB

Vi är många som tränar utanför klubbens kalender, ta kontakt med roddchef eller tränare om du vill ha info om övrig träning.

Farstarodden har i år nybörjarklasser och masterklasser, dvs 1000 m. Det finns också många klasser för ungdomar. Är man intresserad av att tävla eller titta på tävling så kan man kika in här och läsa inbjudan och vilka lopp som finns med på tävlingen: https://www.ostrarodd.se/ostra-roddistriktsforbundet/farstarodden/farstarodden-2024/inbjudan.

Klubben kommer att åka till Farstarodden med våra ungdomar så det behövs hjälp med skjuts. Det behövs även hjälp som funktionär på tävlingen. Hör av dig om du vill vara med!

Välkomna ner till klubben!

Varmt välkomna till öppen rodd eller vår fortsättningskurs där ni gärna får komma och träna tillsammans i större båtar eller stabil singel, då vi har tränare och följebåtar tillgängliga på vattnet.

Vi ser fram emot en fantastisk roddsäsong med allt från träning, tävling, långturer och många utflykter.

Vi hoppas på roliga timmar på vattnet tillsammans och att få träffa er snart på klubben!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 2024-05-04
Ett experimentellt bygge [-] Om personuppgifter
info@lidingoroddklubb.se