Roddfilmande

11 NOV 2009 21:36
På tisdagsrodden 10 november filmade vi lite från motorbåten.
  • Skapad: 11 NOV 2009 21:36

Vi använder inte följebåten särskilt ofta, men nu när den ändå låg kvar i sjön med motor på så ville jag, Anders, gärna se hur det ser ut när jag ror. Göran körde, Lasse filmade. Gustav, Janne och jag rodde.

Mina teknikfunderingar är att fortsätta söka mer balans, dels för att det är roligare att ro med bra balans, dels för att det förbättrar möjligheterna att kunna tävla om det blåser. En till sak jag tycker är uppenbar är att inte skvätta vid isättet (främst vänsteråran jag gör det med). På filmen nu verkar det som jag slutar draget lite onödigt sent eftersom jag har händerna vid sidan av magen. Tror jag sitter rätt bra inställd med åror och fotstöd, men jag har ingen vidare bra koll, började ro smalbåt i augusti -08. På slowmotionbilden nedan ser man också att jag höjer årorna lite onödigt mycket före isättet, men i övrigt har jag svårt bedömma detaljer så kommentera gärna här nedan med alla tänkbara tekniktips!

Bildväxlingen slutar när man för muspekaren in över bilden.